preskoči na sadržaj
Vijesti

Druga srednja škola Beli Manastir dio je SCoopConSS projekta

Naša se škola uključila u europski projekt pod nazivom SCoopConSS - Social Cooperative Contest for Secondary Schools. Ovim će se projektom nastojati promicati vrijednost inovativne metodologije za uvođenje i unaprjeđenje suradničkog poslovnog obrazovanja u srednjim školama kako bi se učenici upoznali s poslovanjem socijalnih zadruga. Naša će škola biti jedna od prvih škola u Republici Hrvatskoj koja će tu metodologiju primijeniti u praksi.


SCoopConSS projekt provode partneri iz pet europskih zemalja: Grčke, Italije, Portugala, Španjolske i Hrvatske, a koordinator projekta za Hrvatsku je Centar tehničke kulture Rijeka. Centar tehničke kulture Rijeka dio je partnerskog konzorcija projekta SCoopConSS  koji financira Opća uprava za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike Europske komisije.

Projektne aktivnosti trajat će do rujna 2021. godine, a provodit će se u četirima fazama:

  • edukacije nastavnika u obliku online treninga i radionica koje će se održati uživo
  • edukaciju nastavnika i učenika uz međusobnu razmjenu iskustava
  • posjet nekoj od socijalnih zadruga ili društvenih poduzeća iz lokalne zajednice kako bi se sudionici projekta upoznali s načinom rada zadruga ili poduzeća
  • sudjelovanje učenika u aktivnostima osmišljavanja socijalnih zadruga te nacionalno i međunarodno natjecanje za najbolje ideje u Folignu, u Italiji.

 

U našoj će školi projekt provoditi koordinatorica projekta za Drugu srednju školu Beli Manastir Melita Todorović, prof., u suradnji s Draganom Jurilj Prgomet, prof. Ovim će projektom biti obuhvaćeno oko 25 učenika naše škole koji se obrazuju za zanimanje ekonomist kako bi proširili svoja znanja i vještine o socijalnom zadrugarstvu. Uz ekonomiste, u projekt će se uključiti i učenici zanimanja hotelijersko-turistički tehničar koji će steći nove kompetencije iz područja poduzetništva i poslovnog planiranja.


Priloženi dokumenti:
EU_projekt-za_web_skole.docx (275.84 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Melita Todorović   datum: 20. 11. 2020.

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Priručnik

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF


 

Korisni linkovi
Državna matura

Ekonomisti

Facebook
 • Škola


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2013.

Ukupno: 296987
preskoči na navigaciju