preskoči na sadržaj
Obavijest o nastavku obrazovanja
Upis učenika u I. razred 2022./2023.
Priloženi dokumenti:
NATJECAJ 202223.doc

Vijesti

PROJEKT GRAĐANIN - SUŽIVOT S KORONA VIRUSOM

PROJEKT GRAĐANIN - SUŽIVOT S KORONA VIRUSOM
U našoj školi se i ove školske godine provodi Projekt građanin, a za naš projekt odabrali smo temu: Suživot s korona virusom.
Kako živjeti u „novom normalnom“ , očuvati mentalno zdravlje, ostati povezani i optimistični samo su neka od pitanja našeg projekta.
Nakon anketa i intervjua gdje smo došli do zanimljivih odgovora naših sugrađana, alternativnih politika i odabrane politike, naša je prva akcija pitanje mentalnog zdravlja u našem suživotu s korona virusom.
Profesorica psihologije Anastazija Kalčić održala je za naše sudionike projekta zanimljivo predavanje o utjecaju korona virusa na mentalno zdravlje, letak sa savjetima kako se nositi sa trenutnom situacijom i sedmodnevni izazov za vježbanje optimizma.
„Sedmodnevnom izazovu vježbanja optimizma“ učenici su se rado odazvali, što je vidljivo iz njihovih poruka i pisama. Svoje su poruke ostavili i na plakatu u našoj školi (slika).
Evo i jednog od pisama…
,,Nema istine koje čovjek nije saznao, ni tih loših vremena koje nije prebolio.“ Ovaj citat sam našla na Instagramu te mi daje do znanja da će istina sa vremenom otkriti i da sve što je loše da se treba zaboraviti i preboljeti jer 1. Pričajući sa svojom mamom prisjetile smo se mojih nestašluka iz djetinjstva. Smijale smo se i bile smo sretne jer unatoč raznim obvezama uspjele smo odvojiti vrijeme jedna drugoj i ispričati se kao majka i kćer i takve situacije vrlo rado ponavljamo jer naša zajednička komunikacija je predivna.
2. Sa svojom obitelji igrala sam društvene igre, te sam kasnije svoje slobodno vrijeme pretvorila u sat kreativnosti te sam crtala i slušala pjesme.
3. Napravila sam s obitelji plakat na temu ,,Kad ovo prođe želim…“ te je svatko napisao koja bi mjesta voljeli posjetiti i zašto, a moja je želja da odemo kao obitelj na more i uživamo u zajedničkom druženju.
4. Javila sam se svojoj prijateljici koja živi u Sloveniji, a zbog COVID-19 nismo u mogućnosti da se sastajemo i družimo kao što smo to prije, pa našu komunikaciju održavamo putem društvenih mreža.
5. Odradila sam trening koji je trajao 20 minuta te sam imala pozitivnu energiju i dobro sam se osjećala u svojem tijelu.
6. Napisala sam sama sebi pismo jer najmanje vremena imam za sebe. U pismu sam se pohvalila za dugogodišnji trud i uspjehe u školi i raznim natjecanjima. Shvatila sam da je to sve početak i da ću se kroz život još više truditi i da ću postati samostalna i sama sebi biti oslonac i vjetar u leđa. Bilo je dosta uspona i padova, ali nisam odustala, trudila sam se kako bi ostvarila svoje ciljeve i kako bi svoju budućnost osigurala. Svoj cilj nastojim ostvariti i idem prema tom putu i znam da neću odustati od te namjere jer nisam osoba koja lako odustane, već sam kao dalmatinski magarac koji će unatoč svim preprekama će ići dalje i boriti se za svoje želje i za svoj uspjeh. Sve što je loše bilo ostavila sam u prošlosti i za bolju budućnost se borim i živim.
7. Odabrala sam citat koji je po meni najdraži i koji mi je moto u životu:
loše stvari uistinu nisu vrijedne spomena.
Naša je sljedeća akcija "kućno kazalište" jer nam je i kazalište u ovim vremenima kada je važno biti oprezan i ostati zdrav, postalo teže dostupno.
„Nova Nora“ je naziv predstave, napisao je Miro Gavran, a režirao Georgij Paro.
Predstavu je odabrala profesorica hrvatskog jezika Melita Mikulić Bednar, a možete ju pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=-YDpkCw_U0U
Voditeljica projekta je Jasminka Berend, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Šimunek   datum: 9. 11. 2020.

obavijest o nastavku školovanja
Upis učenika u I. razred 2020./2021.
Priloženi dokumenti:
NATJECAJ 202021.doc

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Priručnik

Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF


 

Korisni linkovi
Državna matura

Ekonomisti

Facebook
 • Škola


Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2013.

Ukupno: 296990
preskoči na navigaciju