2022-01-30 18:27:05

1. MJESTO U KATEGORIJI DIGITALNOG PLAKATA U NATJEČAJU SKRENI POZORNOST SVOJIM VRŠNJACIMA NA NEGATIVNE UČINKE OVISNOSTI

Prekogranična suradnja – gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju.
 

28. siječnja 2022. u Osijeku otvorena je izložba pod nazivom "Skreni pozornost svojim vršnjacima na negativne učinke ovisnosti". Na izložbi su prikazani najbolji kratki filmovi, fotografije, crteži, slike i plakati koje su osmislili i izradili mladi od 15 do 19 godina.

Učenice naše škole, Lorena Mijatović i Antonela Bartolov (2.Ur razred) osvojile su 1. mjesto u kategoriji digitalnog plakata te su bile pozvane na otvorenje izložbe. Nagrada je putovanje u Mađarsku.

Rad je nastao u okviru predmeta Ljudska prava, a u svezi člankom 70 Ustava Republike Hrvatske.

Mentor učenicima je Jasminka Berend, prof.

Radovi mladih bili su usmjereni na borbu protiv ovisnosti, a nagrade su se dodijelile u nekoliko kategorija (filmovi, fotografije, plakati, crteži i slike) i na nekoliko razina (osnovna škola, srednja škola, fakultet). Cilj je educiranje javnosti o problemu i prevenciji ovisnosti.

Izložba Skreni pozornost svojim vršnjacima na negativne učinke ovisnost rezultat je projekta Talk freely-Connect courageously-Prevent effectively – Slobodno govori–Hrabro se poveži –Učinkovito spriječi (kratica: BeDrugFree). Projekt je nastao u okviru programa Interreg – Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.
 


Druga srednja škola Beli Manastir