2022-03-16 09:14:00

PROJEKT "AKADEMIJA MLADIH FRANŠIZERA"

Naša škola ove školske godine nositelj je projekta „Akademija mladih franšizera“ odobrenom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Projekt se provodi u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2021./2022.

Učenicima viših razreda srednje strukovne škole, a u okviru predmeta Poduzetništvo i Vježbenička tvrtka namjera je približiti franšizu kao jedan od najsigurnijih oblika poslovanja (Erceg, 2017). Projektom su obuhvaćene dvije naše nastavnice Melita Todorović i Višnja Bodlović koje će proći kroz cikluse edukacija, a potom i savjetovanja te izraditi nove primjere za primjenu metode poslovnog slučaja u iznannastavnom procesu.

 

Kako je projekt podijeljen u dva ciklusa u drugom ciklusu uključuju se aktivnosti povezane s 15 učenika naše škole. Kroz izvannastavnu aktivnost učenici će vođeni nastavnicima biti motivirani prepoznati dobru poslovnu priliku, napisati poslovni plan baziran na primjeru franšize i master franšize koje posluju u Republici Hrvatskoj. Kako i zašto odabrati franšizu, radije nego osmišljavati novi proizvod ili uslugu, koje su prednosti i nedostaci te kako integrirati vlastite ideje u već razvijeni brand, učenici će prikazati kroz istraživačko-poslovni projekt , a u sklopu izvannastavne aktivnosti „Akademija za mlade franšizere“.


U posjet su nam došle nositeljice Master franšize za RH Ljubica Stantić i Dora Radl Ćućić koje će nas voditi kroz cijeli projekt.


Druga srednja škola Beli Manastir