Obrazovni programi
Četverogodišnji programi obrazovanja:

Upravno-poslovni referent
Upravno-poslovni referent je četverogodišnji obrazovni program koji priprema učenike za rad u državnoj upravi, javnim službama i pravnim poslovima. Program uključuje učenje o osnovama prava, javne uprave, vođenja administrativnih postupaka, te primjene zakonskih propisa i regulativa. Učenici stječu znanja iz vođenja uredskog poslovanja, službene komunikacije, arhiviranja, te korištenja informatičkih alata za administrativne poslove. Praktični dio nastave provodi se kroz simulacije administrativnih poslova, simulirana suđenja i različite projekte. Po završetku programa, učenici su osposobljeni za obavljanje administrativnih i uredskih poslova u različitim državnim i privatnim institucijama ili nastavak obrazovanja na visokim školama i fakultetima.

Turistički tehničar destinacije
Turistički tehničar destinacije je četverogodišnji obrazovni program koji priprema učenike za rad u hotelijerstvu, turizmu i srodnim uslužnim djelatnostima. Program obuhvaća učenje stranih jezika, poznavanje turističkih destinacija, hotelijerskih operacija, kao i organizaciju turističkih aranžmana. Učenici stječu znanja o vođenju hotelskih objekata, pružanju kvalitetne usluge gostima te razvoju i promociji turističkih proizvoda. Nastava uključuje teorijske i praktične predmete. Završetkom ovog programa učenici stječu kvalifikacije za rad u različitim sektorima turizma i hotelijerstva ili nastavak obrazovanja na višim školama i fakultetima.

Veterinarski tehničar
Veterinarski tehničar je četverogodišnji obrazovni program u srednjoj školi koji priprema učenike za rad u veterinarskim stanicama, klinikama, farmama i drugim ustanovama za brigu o životinjama. Program uključuje učenje o anatomiji, fiziologiji i patologiji životinja, te osnovama veterinarske medicine, farmakologije i prehrane životinja. Učenici stječu praktične vještine u asistiranju veterinarima tokom pregleda, operacija, dijagnostičkih postupaka, te pružanju prve pomoći i njezi životinja. Kroz nastavu se obrađuju i teme poput uzgoja i reprodukcije životinja, kontrole zaraznih bolesti, te higijene i zaštite životne sredine. Praktična nastava i stručna praksa odvijaju se u veterinarskim ustanovama i na farmama, omogućavajući učenicima stjecanje iskustva u stvarnim radnim uvjetima. Nakon završetka programa, veterinarski tehničari su osposobljeni za rad u različitim sektorima koji se bave zdravljem i dobrobiti životinja ili za nastavak obrazovanja na visokim školama i fakultetima.

Referent za poslovnu ekonomiju
Referent za poslovnu ekonomiju je četvorogodišnji obrazovni program u srednjoj školi koji priprema učenike za rad u poslovnom, financijskom i administrativnom sektoru. Program obuhvaća učenje o osnovama ekonomije, računovodstvu, financijama, marketingu i poduzetništvu. Učenici se upoznaju s poslovanjem poduzeća, vođenjem knjigovodstvenih evidencija, izradom poslovnih planova i analizom tržišta. Važan dio nastave čini i primjena informacijske tehnologije u poslovanju te razvoj komunikacijskih i organizacijskih vještina. Praktična nastava i stručna praksa provode se u suradnji s poduzećima, bankama i drugim institucijama, čime učenici stječu iskustvo u stvarnom poslovnom okruženju. Po završetku školovanja, učenici su osposobljeni za rad u različitim poslovnim sektorima ili nastavak obrazovanja na ekonomskim i srodnim fakultetima.

Kozmetičar
Kozmetičar je četverogodišnji obrazovni program u srednjoj školi koji priprema učenike za rad u kozmetičkim salonima, wellness centrima i srodnim ustanovama. Program obuhvaća učenje o njezi lica i tijela, masaži, manikuri, pedikuri, depilaciji, te primjeni kozmetičkih preparata i aparata. Učenici stječu praktična znanja i vještine kroz rad u školskom praktikumu i obavljanjem stručne prakse u kozmetičkim salonima, uz razvijanje komunikacijskih i poslovnih vještina. Po završetku programa, kozmetičari su osposobljeni za pružanje širokog spektra kozmetičkih usluga, otvaranje vlastitog obrta ili nastavak daljeg usavršavanja.
Trogodišnji programi obrazovanja:

Kuhar
Kuhar je trogodišnji obrazovni program koji učenicima pruža praktična i teoretska znanja potrebna za rad u kuhinjama restorana, hotela i drugih ugostiteljskih objekata. Program obuhvaća učenje o pripremi raznovrsnih jela, poznavanju namirnica, kulinarskim tehnikama, te pravilima higijene i sigurnosti u radu. Praktična nastava se odvija u školskom praktikumu i kroz praksu u ugostiteljskim objektima, omogućavajući učenicima da steknu realno iskustvo u radu s hranom. Po završetku programa, učenici su osposobljeni za rad u raznim ugostiteljskim objektima kao kuhari ili pomoćni kuhari, uz mogućnost daljeg stručnog usavršavanja.

Frizer
Frizer je trogodišnji obrazovni program u srednjoj školi koji učenicima pruža teorijska i praktična znanja potrebna za rad u frizerskim salonima. Program obuhvaća učenje o tehnikama šišanja, oblikovanja, bojanja i njezi kose, uz primjenu suvremenih trendova i stilova friziranja. Učenici stječu praktično iskustvo kroz rad u školskom praktikumu i obavljanju stručne prakse u frizerskim salonima, gde razvijaju vještine komunikacije s klijentima i uslužne kompetencije. Po završetku programa, frizeri su osposobljeni za samostalan rad u frizerskim salonima, otvaranje vlastitog obrta ili nastavak daljeg usavršavanja.

Konobar
Konobar je trogodišnji obrazovni program koji priprema učenike za rad u restoranima, hotelima, kafićima i drugim ugostiteljskim objektima. Program obuhvaća učenje o pravilima posluživanja hrane i pića, komunikaciji s gostima, poznavanju raznih vrsta jela i pića, te pravilima higijene i sigurnosti u radu. Kroz praktičnu nastavu u školi i stručnu praksu kod poslodavca u ugostiteljskim objektima, učenici stječu vještine u usluživanju gostiju, rukovanju opremom i uređajima, te upravljanju narudžbama i računima. Po završetku programa, konobari su osposobljeni za rad u različitim vrstama ugostiteljskih objekata, uz mogućnost daljeg usavršavanja i specijalizacije.

Prodavač
Prodavač je trogodišnji obrazovni program u srednjoj školi koji priprema učenike za rad u trgovinama i drugim maloprodajnim objektima. Program obuhvaća učenje o prodajnim tehnikama, komunikaciji s kupcima, poznavanju robe i pravilima izlaganja proizvoda. Učenici stječu praktične vještine kroz rad u školskim radionicama i praksu u trgovinama, gdje uče rukovati robom, blagajnama i skladišnom dokumentacijom. Po završetku programa, prodavači su osposobljeni za samostalan rad u trgovini, s mogućnošću daljeg usavršavanja i napredovanja u maloprodajnom sektoru.

Mesar
Mesar je trogodišnji obrazovni program u srednjoj školi koji priprema učenike za rad u mesnicama, prehrambenoj industriji i restoranima. Program obuhvaća učenje o klasifikaciji i obradi mesa, tehnikama rasijecanja i pripreme mesa, te pravilima higijene i sigurnosti u radu s prehrambenim proizvodima. Učenici stječu praktične vještine kroz rad s mesom, upoznaju se s tehnikama konzerviranja i skladištenja, te pripremom mesnih proizvoda i prerađevina. Po završetku programa, mesari su osposobljeni za rad u različitim sektorima prehrambene industrije.
Strukovni moduli u prvom razredu:
Referent za poslovnu ekonomiju:
- Uvod u poduzetništvo
- Informacijsko komunikacijske tehnologije u uredskom poslovanju
- Osnove računovodstva
- Uvod u osobne financije
- Uvod u poslovne komunikacije
- Daktilografija u uredskom poslovanju
- Strani jezik struke 1 (EJ, NJ, TJ)
- Strani jezik struke 2 (EJ, NJ, TJ)
- Strani jezik struke 4 – sturčna praksa u inozemstvu i sudjelovanje u projektima
Upravno-psolovni referent:
- Osnove prava
- Osnove ustavnog prava
- Osnove poslovnog komuniciranja
- Pravno okruženje poslovanja
- Osnove daktilografije
- Informatika u uredskom poslovanju
- Financijska pismenost
- Osnove poduzetništva
- Strani jezik struke 1 (EJ, NJ, TJ)
Turistički tehničar destinacije
- Zaštita na radu u turizmu i ugostiteljstvu
- Turistički sustav
- Održivi razvoj turizma
- Poslovanje u turizmu
- Komunikacijske vještine u turizmu
- Temeljni čimbenici turističkih destinacija
- Strani jezik u turizmu 1 (EJ, NJ,FJ, TJ)
- Poslovni strani jezik u turizmu 1 (NJ, FJ, TJ)
Veterinarski tehničar:
- Anatomija domaćih životinja
- Uvod u veterinarstvo
- Uzgoj proizvodnja i higijena domaćih životinja
- Osnove mehanike materijalne točke
- čovjek i zdravlje
- Građa atoma i vrste kemijskog vezivanja
- Latinski jezik struke
- Informacijsko-komunikacijska tehnologija
Kozmetičar:
- Fizika u struci
- Kemija u struci
- Komunikacija
- Uvod u kozmetičku njegu
- Osnove kozmetičke masažne tehnike lica i tijela
- Osnovne kozmetičke vještine
Kuhar:
- Komunikacija u ugostiteljstvu
- Higijena i ekologija
- Organizacija rada u ugostiteljstvu
- Procesi obrade namirnica
- Temeljne vještine u ugostiteljstvu
- Primjenjena matematika
Konobar:
- Komunikacija u ugostiteljstvu
- Higijena i ekologija
- Organizacija rada u ugostiteljstvu
- Procesi obrade namirnica
- Temeljne vještine u ugostiteljstvu
- Primjenjena matematika
Mesar:
- Zaštita na radu
- Osnove matematike
- Zaštita zdravlja i okoliša
- Sirovine u proizvodnji mesa i mesnih proizvoda
- Komunikacija
- Prirodne znanosti u struci
- Rad u klaonici i mesnici
Frizer:
- Frizerske procedure u frizerskom salonu
- Osnove frizerske struke
- Primjena komunikacijskih vještina u postupku zapošljavanja
- Osnove matematike
- Osnove frizerskih vještina
- Kemija u frizerstvu
- Preparati u frizerstvu
Prodavač:
- Maloprodaja
- Prehrambena roba
- radni procesi u nabavi
- Osnove matematike
- Uvod u poslovanje prodavaonice
- Aranžiranje i estetsko oblikovanje
- Zapošljavanje u maloprodaji
- Radne procedure u prodavaonici